Groep 3-4


Welkom in groep 3-4!

Dit is groep 3-4!

In groep 3 en 4 leren de kinderen de basisbeginselen van het lezen, schrijven en rekenen. Superleuk! In groep 3 ligt de nadruk op taal en dan vooral op het leren lezen. Hand in hand met het leren lezen gaat het leren schrijven: woordjes, zinnen en zelfverzonnen verhaaltjes of briefjes. In het begin zal er wellicht wat extra moeite gedaan moeten worden om te ontcijferen wat er staat :)  maar gedurende het schooljaar zijn de kinderen van groep 3 motorisch ver genoeg ontwikkeld om echt te leren schrijven. Naast lezen en schrijven zal er ook gerekend worden in groep 3 en is er steeds meer aandacht voor de wereld om hen heen. In groep 4 wordt op alle geleerde stof van groep 3 verder en dieper ingegaan. Er wordt bijvoorbeeld verder gewerkt aan de leesvaardigheid van de kinderen (technisch én begrijpend lezen), het goed leren spellen en de eerste tafelsommen worden gemaakt. In groep 3-4 wordt het fundament gelegd, waar de hogere groepen op voort kunnen bouwen!

Dit is juf Renee!

Hoi! Ik ben juf Renee en ik ben 25 jaar. Ik woon samen met mijn vriend Jan in Halsteren. Dit is mijn vijfde schooljaar op de Rode Schouw. Ik vind het ontzettend leuk om hier te werken! Dit jaar sta ik voor groep 3-4 en ik heb het ontzettend naar mijn zin. Ik vind het belangrijk dat de kinderen zich veilig en fijn voelen in de klas, alleen dan zullen kinderen komen tot leren. In mijn vrije tijd houd ik van lekker sporten, winkelen en dagjes uit met mijn vriend en familie.

Kom gerust een keer bij ons binnen om de sfeer in de klas te proeven!

Kom bij ons langs!

Nieuwsgierig geworden naar onze school en ons onderwijsaanbod? U bent van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen. Maak nu een afspraak met onze directeur Lucy Derks voor een leuke rondleiding en proef de sfeer op onze school!

Recent nieuws

Nieuws uit Groep 3

Musical groep 3 Wat zijn we trots op de kinderen…

Nationale Voorleesdagen op de Rode Schouw! Dat lezen leuk is…

Tutorlezen Deze week is groep 8 begonnen met tutorlezen met…

  Zondag 1 november zijn leerlingen uit de groepen 3, 4 en de RubiqS-klas bij de opnames van Studio Pepernoot geweest.…

Afgelopen woensdag was het voorleesavond in groep 1-3! Lekker in…

Bekijk alle nieuwtjes

Facebook

*/?>

Twitter