Groep 7-8


Welkom in groep 7-8!

Groep 7

Groep 7 is een belangrijk jaar op de basisschool. In deze groep begint namelijk al de voorbereiding voor de middelbare school. In groep 7 leren kinderen o.a. de moeilijkste stof van rekenen en taal, krijgen ze langer Engelse les, leren ze meer zelfstandig te werken en krijgen ze huiswerk mee om alvast te oefenen met het thuis aan de slag gaan met schoolwerk. Verder wordt getoetst of de leerlingen van groep 7 de verkeersregels goed kennen en toe kunnen passen in het verkeer middels het theoretisch en praktisch verkeersexamen. Ook leuk is dat kinderen van groep 7 en 8 techniekles krijgen van een echte vakdocent!

Groep 8

De tijd in groep 8 is voor leerlingen een gezellige, maar ook belangrijke periode. Er moet dit schooljaar tenslotte een belangrijke beslissing genomen worden: naar welke middelbare school ga ik? Naast de vele leuke dingen die in groep 8 worden gedaan, wordt er dus ook nog hard gewerkt. Zo wordt de lesstof uitgediept en moeilijker gemaakt en gaat het tempo omhoog.

De leerlingen moeten werkstukken maken en spreekbeurten en boekbesprekingen houden. Ze krijgen meer huiswerk en er wordt gewerkt aan de zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid van de leerlingen. Met dagtaken leren ze zelf het werk te plannen. Verder leert groep 8 dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun spullen, huiswerk en gedrag. Dit alles natuurlijk ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs!

In groep 8 komen ook nog andere dingen aan bod, zoals:

  • NIO toets – Het capaciteitenonderzoek waar deels het advies op gebaseerd wordt
  • Van 8 naar 1 – Waar kan ik volgend jaar heen? Welke school is geschikt voor mij?
  • Filosofie – Hoe denk ik over bepaalde dingen? Waarom denk ik zo?
  • Project werk en Ajodakt werk – Een creatieve verwerkingsopdracht op eigen niveau
  • De IEP eindtoets – De laatste toets voordat ze naar het middelbaar onderwijs gaan
  • Meekrijgen van de adviezen – Wat kan ik? Waar kan ik heen?

Nadat de periode van toetsen en schoolkeuze achter de rug is, is het naast hard werken ook tijd voor gezellige activiteiten met de groep! Zo gaat groep 8 in juni met z’n allen op kamp naar Texel. Daar blijven ze een aantal dagen en wordt er gefietst, gevaren, gespeurd, gewandeld en (als het weer een beetje meezit) lekker gezwommen! Hier kijken de kinderen altijd erg naar uit. Er wordt aan het einde van het schooljaar een musical voorbereid en een eindfeest met barbecue georganiseerd. Zo sluiten we de basisschooltijd voor onze leerlingen op een leuke en gezellige manier af. Op de laatste schooldag glijden de leerlingen de school uit en zijn ze klaar om naar het voortgezet onderwijs te gaan!

paaslijnbalgroep8texel2DSC_0238a

 

Dit is meneer Martijn!

RodeSchouw_groep8_Martijn_webMijn naam is Martijn Luysterburg. Ik ben 28 jaar en kom uit Bergen op Zoom. Dit is het derde jaar dat ik te vinden ben op de Rode Schouw. Ik heb het tot nu toe geweldig naar mijn zin!

Bij mij staat veiligheid en vertrouwen hoog in het vaandel. Ik wil dat leerlingen zich fijn en veilig voelen in de klas, dit bevordert bij iedereen zeker het leerproces. Ook ben ik voor een huiselijke sfeer in de klas. Daarom start ik elke vrijdagmiddag gezellig met kopje thee en iets lekkers. En kletsen we samen heerlijk over de week.

Logisch nadenken over het eigen leerproces is zeker een belangrijk doel wat ik de leerlingen wil bijbrengen. Waarom leer ik iets? Wat heb ik eraan? Waar kan ik het later voor gebruiken? Hoe richt ik mijn eigen werkdag is? Etc. etc.

In mijn eigen vrije tijd sport ik graag en reis ik ook heel graag de wereld rond met mijn vriendin. Maar een avondje op de bank film kijken sla ik ook zeker niet af!

Mocht u nog vragen hebben, loop gerust binnen en kom sfeer proeven!!