Winnaar districtkampioenschap schaken!


Basisschool de Rode Schouw wint districtkampioenschap schaken!

Wat een leuke dag voor onze school was het vandaag! Het districtkampioenschap schaken voor basisscholen (regio Roosendaal) werd gehouden op de Rode Schouw en natuurlijk deden wij zelf ook mee. Aan het evenement deden in totaal vijftien teams van vier spelers van diverse scholen uit de omgeving mee. Het was een spannende middag! Uiteindelijk hebben twee teams van de Rode Schouw de eerste en tweede plaats weten te behalen. Daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op! Supergoed gedaan!

Deelnemers

Schaakkampioenschap_RodeSchouw

Foto: Bergse Bode

In totaal hebben 66 kinderen meegedaan en werd er behoorlijk wat “afgeschaakt” deze dag. Vijftien teams van zes verschillende basisscholen uit de omgeving hadden zich ingeschreven. De gemeente Roosendaal werd vertegenwoordigd door teams van de scholen De Beiaard, De Lavoor en Jeroen Bosch. Uit de gemeente Bergen op Zoom deden er teams van de Rode Schouw, De Aanloop en School Oost mee.

Schaakles op basisschool de Rode Schouw

Op basisschool De Rode Schouw krijgen de kinderen van de RubiqS-groepen schaakles van schaakdocent René Punt. De denksport spreekt volgens directeur Ilse Elshof andere vaardigheden van kinderen aan. “Het zorgt ervoor dat kinderen heel erg strategisch leren denken. Daarnaast zit er aan het spel ook een competitie element. Hierdoor leren kinderen omgaan met dingen als winnen en verliezen maar leren ze ook om respect te hebben voor de tegenstander en respect te hebben voor de regels”. Volgens René Punt, schaakdocent van de Rode Schouw, is zelfs onderzocht en bewezen dat kinderen die een bepaalde vorm van denksport doen, op en andere manier leren denken. Ze kunnen hierdoor situaties vanuit verschillende invalshoeken bekijken.

Kampioenen!

Maar liefst twee teams van basisschool de Rode Schouw wisten de eerste en tweede plaats te behalen. Een team van De Lavoor behaalde de derde plaats. Deze top 3 mag op 3 april in Oosterhout de regio gaan vertegenwoordigen op het Brabantse schaakkampioenschap. Teams die daar bij de eerste drie eindigen mogen meedoen aan het Nederlands kampioenschap in Amsterdam. Het zou leuk zijn als één van onze teams het zover weet te schoppen, maar hoe dan ook zijn we al enorm trots op de prestatie van vandaag! Nogmaals: goed gedaan teams van de Rode Schouw!

Mochten er teams zijn van andere basisscholen uit West-Brabant die volgend jaar ook mee willen doen aan de regionale kampioenschappen, kunnen ze een mailtje sturen naar René Punt via het mailadres renepunt@kpnmail.nl.

Foto’s districtkampioenschap

Er zijn deze dag een hoop leuke foto’s gemaakt. Kijkt u eens op deze foto-pagina voor een volledig overzicht. Op de website van NBSB-Districtskampioenschappen voor Basisschoolteams vindt u ook nog een leuk verslag van deze dag!

Schaakkampioenschap1

Schaakkampioenschap op de Rode Schouw!

Schaakkampioenschap2

Concentratie tijdens schaakkampioenschap op de Rode Schouw!