RubiqS 7-8


Welkom in de RubiqS 7-8!

Basisschool de Rode Schouw biedt hoogbegaafde kinderen een passend lesprogramma, waarbij kinderen in een uitdagende leeromgeving in hun eigen tempo en op hun eigen niveau optimaal kunnen ontwikkelen.

In het schooljaar 2017-2018 werken we met twee klassen voor hoogbegaafde leerlingen: de zogenoemde RubiqS-klassen. We hebben een RubiqS-groep 5-6 en een RubiqS-groep 7-8. Kinderen voelen zich er thuis en kunnen zichzelf zijn. Naast alle reguliere vakken die worden aangeboden, zijn er extra vakken zoals filosofie, schaken en Italiaans. Tevens wordt er veel tijd besteed aan creatieve werkvormen en staat drama wekelijks op het programma.

Dit is juf Eva!

Voor mij is het belangrijk dat kinderen kunnen zijn wie ze echt zijn. Ze moeten zich veilig en geaccepteerd voelen. Ik ga graag in gesprek met kinderen over hun gevoelens, gedachten en denkprocessen. Filosofie, drama en sova zijn belangrijke componenten binnen het hoogbegaafdenonderwijs. Daarnaast geniet ik ervan wanneer het creatief denkvermogen en handelen van kinderen wordt aangesproken en ze hiermee aan de slag gaan. In de jaren dat ik nu les geef aan hoogbegaafde kinderen, heb ik veel kinderen zien opbloeien en tot rust zien komen.

Verder ben ik getrouwd met Wouter en samen hebben we drie heerlijke kinderen. In mijn vrije tijd sport ik graag, ben ik regelmatig in de stad te vinden en geniet ik van uit eten gaan. Ik werk vanuit mijn hart en houd erg van grappen uithalen.

Kom bij ons langs!

Nieuwsgierig geworden naar onze school en ons onderwijsaanbod? U bent van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen. Maak nu een afspraak met onze directeur Lucy Derks voor een leuke rondleiding en proef de sfeer op onze school!