De Rode Schouw heeft een leerlingenraad. De groepen 6 t/m 8 van de school hebben hierin een vertegenwoordiger. De leerlingenraad vertegenwoordigt de mening van de leerlingen en denkt mee met de school. Leerlingen en medewerkers zijn trots op het bereikte resultaat bv de graffitiwand op het plein. De goede sfeer is ook terug te zien in een mooi ingerichte, eigentijdse en opgeruimde school en buitenruimte.

Onze leerlingen denken mee

Leerlingenraad

Leerlingenraad

We vinden het belangrijk dat kinderen kunnen meedenken en hun mening mogen geven over onderwerpen die voor onze school belangrijk zijn. Het kan bijvoorbeeld gaan over de buitenspeelregels, de schoolreisbestemming enz. Ook eigen ideeën zijn welkom.

Kinderen leren te overleggen en te vergaderen. Ook zullen er samen afspraken gemaakt moeten worden.

In de leerlingenraad zitten kinderen uit de groepen 5 t/m 8. Elke klas kiest 2 leerlingen die zitting hebben in deze raad. Deze kinderen zijn door de klas zelf gekozen. Elk jaar vinden er nieuwe verkiezingen plaats en zal de leerlingenraad van samenstelling veranderen. Leerlingen zijn wel herkiesbaar. Namens school zit er een leerkracht bij de vergaderingen.